Липсата на лиценз на катастрофиралия автобус няма отношение към случилата се

...
Липсата на лиценз на катастрофиралия автобус няма отношение към случилата се
Коментари Харесай

Липсата на лиценз на изгорелия автобус не била свързана с трагедията на Струма

Липсата на лиценз на авариралия рейс няма отношение към случилата се на " Струма " покруса, при която починаха 45 души. Това съобщи пред bTV някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов.

Той изясни, че занапред ще се назначават експертизи, с цел да се обясни оптимално какво се е случило, ще се разпитват претърпелите злополуката, ще се прави разбор.

Найденов изрази мнение, че на първо място може да е човешкият фактор, като добави, че той евентуално е комбиниран с лошата инфраструктура.

Той разясни, че ще се извърши разбор и на това дали транспортното средство няма механически проблем, като развалена кормилна уредба, проблем със спирачките. По негови думи при определяне на аргументите за гибелта на водача може да се трансформират и версиите, тъй като той може да е умрял от заболяване, преди да катастрофира.

Относно неналичието на лиценз на транспортното средство Найденов акцентира, че това няма отношение към повода за нещастието.

Лицензът няма отношение към сигурността на транспортното средство, безапелационен бе той. Според него, в случай че е имало допълнителен контейнер с гориво, това не е нарушаване, само че би трябвало да се ревизира дали е бил обвързван със системите за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР